Cajun Hurricane kommer från Stockholm men har turnerat land och rike runt med cajun och Louisiana-musik. Bandet har också rest runt och spelat i Louisiana, där lokala musiker tyckte att det var märkligt med några som spelade den här typen av musik och kom så långt bortifrån. –Sweden, that’s far away. Where is that, north of Chicago? Men det blev full fart på dansgolvet! Cajun och zydeco är fartfylld musik med snabba polkor, rockabilly och blues som ingredienser. Bandet spelar i samma rockande zydecotradition som Queen Ida och Zachary Richard som har kallats Louisianas Bruce Springsteen… I Louisiana spelade bandet bland ångande grytor med kräftor och alligator. I cajuntrakterna hör man på helgerna dragspel och tvättbräda från varje bar, och det dansas vals, cajun jitterbug och two-step. The cajuns really know how to have a good time...

Cajun Hurricane har också spelat runt om i Sverige; på pubar cajunfester och festivaler, och oavsett om det är en liten pub eller en utomhusfestival får bandet fart på publiken med sin show och med sitt sväng; let’s have a party - it’s saturday night! (För Cajun Hurricane är det alltid saturday night!)

Det är fyra medlemmar i Cajun Hurricane: CHRISTER ÅBERG spelar dragspel – han har spelat med Emigrantorkestern och har turnerat med Staffan Hellstrand. JESPER LINDBERG spelar gitarr, el-banjo och mandolin. Han är ofta anlitad studiomusiker och har turnerat med bl.a. Björn Afzelius, Eldkvarn, och Totta Näslund. HÅKAN STRÖM spelar bas, har basat för Flaco Jimenez, och har tillsammans med TOM MARTINSEN på trummor och tvättbräda haft hand om rytmsektionen i kultgruppen Grus i Dojjan och Emigrantorkestern i decennier.